TALEP YÖNETİMİ

Firma içinde ihtiyaç duyulan malzeme, hizmet, sabit kıymet taleplerinin toplanmasını, toplanan taleplerin bütçe yönetimi ile sorgulandıktan sonra uygun olanların Satınalma departmanına aktarılarak, teklif ya da siparişe dönüştürülmesini sağlayabilirsiniz. Talep yapan kullanıcılar talepleri ile ilgili sipariş açılıp açılmadığını ya da depo hareketi olup olmadığını sorgulayabilirler.

talep-yonetimi-image
satin-alma-yonetimi-image

SATIN ALMA YÖNETİMİ

Tedarikçilerden almış olduğunuz teklifleri sistem üzerinde kayıt altına alabilir, teslimat süreleri, fiyat, indirimler, nakliye koşulları, ödeme koşulları gibi verileri doğrudan karşılaştırarak en uygun teklifi siparişe çevirebilirsiniz. Aynı anda tüm tedarikçilerinizden istediğiniz kalem sayısında teklif toplanmasını otomatik mail göndererek yapabilirsiniz. MRP (Malzeme İhtiyaç Planlama) modülü aracılığı ile Parti-Lot büyüklüklerini, maksimum – minimum stok seviyelerini, temin ve gümrükleme sürelerini, dikkate alarak en uygun zamanda, en uygun miktarda siparişin açılmasını sağlayabilirsiniz. Aylık, yıllık öngörü siparişlerinizi sisteme aktararak malzeme ihtiyaç planlamasına dahil edebilirsiniz.

TEDARİKÇİ BİLGİLERİ

Potansiyel tedarikçilerinizi sistem üzerinden oluşturarak belirlediğiniz kriterlere uygun tedarikçileri onay süreci ile değerlendirerek geçici ya da kesin kabul işlemlerini yapabilirsiniz. Kontaklarınızı sistem üzerinden tanımlayarak tedarikçilerinizle yapılan tüm görüşmelerinizi sisteme kayıt edebilirsiniz. Tedarikçi değerlendirme modülü ile tedarikçilerinizi zaman, fiyat, miktar, kalite ve belirlediğiniz diğer parametrelere göre değerlendirebilirsiniz.

tedarikci-bilgileri-image
butceleme-image

BÜTÇELEME

Bütçe yönetimi farklı gelir kalemleri, maliyet çeşitleri veya maliyet yerleri kırılımlarındaki tahminler bütünüdür. İşletmeler hazırladıkları bütçeler sayesinde, amaçlarını ve hedeflerini tespit eder. Hedefledikleri durum ile gerçekleşen durum arasındaki sapmaları ve nedenlerini tespit ederek gerekli düzeltme işlemini yapar ve ileriye yönelik önlemini alır.

Tek Sistem ERP ile masraf merkezi, stok/stok grubu/hizmet bazında her ay için miktarsal veya tutarsal bütçe belirlenebilir. Fiili değerler ile bütçe değerleri hem talep hem sipariş aşamasında karşılaştırılabilmektedir. Yapılan işlem bütçe değerleri ile karşılaştırılarak bütçe aşımı durumunda uyarı mesajı verilmekte veya konu ile ilgili olarak ilgili departmana ek bütçe talebi gönderilebilmektedir. Yetkili kullanıcı tarafından, gerekirse yönetici onayı talebi ile bütçe revize edilebilmektedir.